Vakgebieden

Roelofs IMC is gespecialiseerd in de volgende vakgebieden:

General Management

Ik heb 5 jaar ervaring als CEO/COO. In die rollen was ik eindverantwoordelijk voor meerdere sites in verschillende landen.  Daarbij gaf ik leiding aan afdelingen als productie, sales, procurement, magazijnen, distributie, bedrijfsbureau, technische dienst, facilitair, inkoop en customer service.

Operations Management

Ik heb 12 jaar ervaring als CPO/directeur operations bij verschillende bedrijven in meerdere branches. In die rol was ik eindverantwoordelijk voor afdelingen als productie, magazijnen, distributie, bedrijfsbureau, technische dienst, facilitair, inkoop en customer service.

Supply Chain Management

Ik heb project- en lijnmanagement ervaring met vraagstukken t.a.v.  (re)allocation, forecasting, demand planning, stock policy en planning en production planning.

Logistics Management

Ik heb project- en lijnmanagement ervaring op het gebied van warehouse improvement en transport, zoals RFI multibatch orderpicking, pick-to-carton, WMS-implementaties, optimal warehouse layout, transport consolidation, sourcing van parcels en freight.

Lean Manufacturing

Ik heb in 1993 bij Philips kennis gemaakt met de Japanse goeroe Suzaki en de Japanse organisatievormen en bedrijfsstructuren. Bij Philips heb ik me verder verdiept in de methodieken die de Japanners toepassen om succesvol te produceren. Als kwaliteitsmanager bij Philips DAP heb ik de unieke kans gehad deze technieken me eigen te maken en toe te passen. Later heb ik in 2000 deze technieken succesvol geïntroduceerd in de food als directeur operations bij Johma Salades. Ik ben bekent met Six Sigma technieken als DOE, SPC en DMAIC en Lean technieken, waaronder 5s, OEE, Value Stream Mapping en 7 QC tools.

Procurement Management

Bij een grote internationale educatieve uitgeverij heb ik 6 jaar projecten geleid en was lijnverantwoordelijk voor de procurement en sourcing van Product Related spend, zoals consolidatie en global tendering & sourcing van paper, print & bind en pre-press in low cost countries (waaronder China, India, Afrika, Oost-Europa), en Non-product-related spend, zoals lease cars, mobile phones, post & parcels, office supplies, stationery, etc.

ERP implementaties

Bij Frico Cheese heb ik (deel)projecten geleid op het gebied van de ERP-implementatie van SAP R/3 (modules PP en MM). Hierbij had ik de leiding over een projectteam die de logistieke businessbehoefte vertaalde in een blue print voor de SAP MM en PP inrichting.

The added value
for your supply chain